Dit is de Voice… of the Media

Nou, nou, het is me het weekje wel weer. Het nieuwe kabinet wurmde zich weer plichtmatig door de Wilders-debatjes, de Russische troepen zijn bijna klaar met hun warming-up en staan te popelen voor de aftrap en John de Mol’s goudhaantje The Voice of Holland viel van zijn sokkel.

Jazeker dames en heren, u heeft het ongetwijfeld niet gemist (tenzij u toevallig een week lang op poolexpeditie bent geweest om even een frisse neus te halen): er zijn schandalen opgetreden bij The Voice of Holland. Een pianist die een toontje lager moet spelen, een jurylid dat zichzelf naar huis mag sturen en een organisatie die es nicht gewusst hat.

Nou ja, nicht gewusst? De pianist deed t met de zus van de baas. De baas vond het lastig om met kerst het vlees aan te snijden, wetende dat hij zijn zwager de zak had gegeven. En dat is nu voorpagina nieuws. Deze reality-soap. Al een week lang. Nog voordat de uitzending met onthullingen kwam. Wie deed het met wie? Welke klootzak was nu nog meer klootzak dan die andere? U ziet het komende week!

En je ontkomt er niet aan. Waar waren die media dan de afgelopen jaren toen de zangtalenten al hun rechten en geld weg moesten geven om een kans in de show? Toen ze afgeperst werden? Waar is die media dan bij de honderden bedrijven waar zulke perikelen plaatsvinden? Je ziet ze niet. Je hoort ze niet. Puur omdat hier een paar mensen vaak op beeld gevangen zijn, doen ze er meer toe. Het heeft een grotere nieuwswaarde. Als dit schandaal bij Snackbar De Boerenburger was voorgekomen, had er geen haan naar gekraaid.

Als mensen ergens niets van horen KAN het ze ook nooit interesseren. Als Bert Hamstra van op de hoek toevallig 10 Polen in zijn kelder houdt om zogenaamd zijn wijncollectie op temperatuur te houden, en niemand schrijft daarover, niemand bericht daarover, dan zie ik het somber in voor die Polen. Het is dan geen nieuws. Als het nou op Humberto Tan’s landgoed was, dan zou het al een hoop schelen. Anders blijft het weg. Dan blijft het donker. Het zal altijd compleet donker zijn in een ruimte waar geen kier in wordt gemaakt.

We hebben journalisten nodig met een koevoet. En een fakkel, die ze dan mooi in die donkere ruimte kunnen zetten. Dat schijnt voor de Groningers toch een volle 2 dagen te hebben werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.