De Surpriseshow

Het regent maar verrassingen de laatste tijd. Zo ook hier, natuurlijk. BREAKING: een rubriek genaamd Donderslag op Donderdag, die op donderdag verschijnt. Je ge-looft het niet!

Nog zo een ongekende bom: de voetbalwereld blijkt een wereld vol ‘haantjes’ te zijn, gedomineerd door macho’s. De communicatie met vrouwen laat er nogal eens te wensen over. Hoe….is….het….mogelijk? Blijkbaar bestaan Carlo Picorni, de anti-semitische leuzen, de doodsbedreigingen voor bestuurders, de schuimbekkende trainers, de Rolls-Royce patsers, de volgesnoven ‘fans’, de belchinezen, de zonder publiek spelende clubs en nog veel meer nog niet genoeg indicatie geweest. Vreemd man, dat het opperhoofd der Neanderthalers niet zo goed doorheeft zich als een mens te.

Nog een verrassing deze week: de Nederlandse Bank blijkt flink betrokken te zijn geweest bij de opbrengsten uit slavernij in de 19e eeuw. Wie had dat nou gedacht? Ja, die Nederlandse Bank was nog niet zo’n lieverdje in de 19e eeuw. Hoe bestaat het dat er grof werd verdiend aan slavernij in de 19e eeuw! Ik verwacht nu ook een baanbrekend onderzoek naar het 19e eeuwse beleid van DNB omtrent het internetgebruik, de diversiteit in het personeelsbestand en het aantal personeelswagens. Benieuwd wat er uit komt!

Andere onthutsende, baanbrekende nieuwsfeiten deze week: Poetin trekt zich geen bal aan van Macron, de Chinezen willen zelf de regels bepalen bij een propaganda-evenement in China, Boris Johnson roept dat het allemaal niet aan hem ligt, Mark Rutte vindt het sneu voor Groningers, er is meer ziekteverzuim bij het zorgpersoneel, trekkers ehh vrachtwagenchauffeurs blokkeren de wegen om te protesteren en Geert Wilder beledigt Tweede Kamerleden met persoonlijke aanvallen.

De krantenkop voor maandag weet ik al: de aarde blijkt niet plat te zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.